lørdag den 1. september 2012

Lapland

Lapland er noget opreklameret fis rent fiskemæssig :-) ...har knoklet rundt hele dagen for at fange en stalling. De 2 andre fik hver en stalling på 25 cm.... 2 små gedder til mig. Men her er flot natur.

2 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Fandt din blog via din kommentar og jeg kan lide hvad jeg ser :-) Jeg er silkeborgenser men bor i Umeå, Väserbotten i det nordlige Sverige. Næste gang du er ude efter Stallinger så kom herop så kan jeg vise dig hvor man kan fange Stallinger, for vi har masser af Stalling både her i Umeälven, men også ude i havet. Jeg har aldrig lykkes at fange en under 30 cm i elven (jeg medefisker dog kun) Og der hvor man fisker efter Stalling ude i havet har man også chance for at få en Helt som en bonus :-) Umeälven er ikke så berømt og det er jo fordi at elven ikke er urørt (kraftværk) men der er virkelig gjort meget for fiskeriet i vores elv og der er så utroligt meget fisk i elven og vi har i de seneste år også fået vores egen umeå-ørred som er født og gyder i en lille bæk der løber ud i elven tæt på centrum :-) Vilde ørreder må dog ikke beholdes men ørreder og laks der mangler fedtfinnen må beholdes - de er sat ud som små og bliver jo derfor semi-vilde hvis man kan sige det sådan.
  i elven kan man fange følgende arter:
  Fredfisk: Skalle, Løje, Rimte, Brasen
  Laksefisk: Ørred, Stalling & Helt (og længer nordpå kan man også finde Røddingen)
  Rovfisk: Aborre, Gedde & Knude

  Og i havet de samme arter + Østersø Silden :-) Der er åndsvagt meget Gedde og Aborre heroppe både i havet og i elven :)

  Tjekke også min blog - selvom det varer lidt inden jeg kan komme ud så spreder jeg lidt galskab alligevel :-) http://janfisker.blogspot.se/

  Venlig Hilsen
  -Jan

  SvarSlet
 2. Hej Jan. Har først set dit indlæg nu.. Jeg håber da på at komme derop igen. Det er første gang jeg har været så langt oppe i Sverige og det var med så kort varsel at jeg kun nåede at smide en fiskestang i bagagen og ikke fik tid til at undersøge mulighederne for fiskeriet deroppe. Men håber vi endnu engang skal op og træne med det Svenske Flyvevåben igen så jeg kan få revanche:-)

  SvarSlet