onsdag den 5. december 2012

Vertikal Jigging

De senere år er jeg blevet temmelig forfalden til denne form for fiskeri, især efter torsk. Her i Lillebælt hvor jeg normalt fisker er det efterhånden sjældent at fange en fisk over 3 kg, men med let grej, så er det supersjovt. Som stang bruger jeg en JerkBait 6,6 Berkley stang som nemt kan bære op til 150 gram. Stangen er ikke delt, tynd og super stærk. Min erfaring med disse stænger er at de er lavet i bedre kvalitet end en pirke stang i 1000 kr,- klassen som jeg også har en 3 stykker af, jeg har måttet skifte øjer på dem alle indenfor 1-2 års brug. Jerkbait stangen har nu været brugt hårdt de sidste 3 år og fejler absolut intet, jeg bruger den efterhånden mere og mere som alm. pirke stang op til 200 gram uden problemer. Hjulet er et mindre multiplikator hjul,venstre hånd. Linen har været nede på 0.10 - 0.15 spunden, men 3 store hug Langelandbæltet i foråret som sprang min line har fået mig til at revurdere om ikke der skal 0.18 eller 0.20 på :-)Der blev taget flere torsk på omkring 20 kg dernede i år. Jigs laver jeg selv, for det første fordi da jeg startede var der ikke det store udvalg herhjemme, så jeg har efterhånden samlet et helt værksted med jig forme fra http://www.bleigussformen-shop.de/ . Softbait laver jeg også selv, har fundet en ny leverandør her i Europa så jeg ikke fremover skal have det hjem fra US, er lidt spændt på at prøve produkterne fra http://www.brightbaits.com/nl/home, link ude til højre.

3 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Ser spændende ud. Er også selv begyndt at fiske vertical jigging. Det er sjovere og der er ingen fejlkrogninger. Lige nu er det bare den skide vinter der ødelægger det hele.:-)

  SvarSlet
 2. Jamen så får vi masser af tid til at lave grej til foråret :-) Du kan bare kigge ud en dag hvis du vil se hvordan det foregår.

  SvarSlet
 3. Joh, tak. Det vil jeg gerne. Jeg giver lige en melding en dag.
  Vi ses.

  SvarSlet